Wie zijn wij?

Het bestuur en visie van Ugu Kidz

Louise van der Waart

Met veel passie heb ik, Louise samen met Jan besloten in 2014 de uitdaging aan te gaan om een huis voor kinderen met een beperking op te zetten. We zeiden altijd “alles voor de kinderen”! Samen als twee eenheid hebben we geknokt om het voor elkaar te krijgen! Vanuit niets hard werken om een doel te bereiken. Ons levensmotto “leef het leven” is erg belangrijk geweest. Nu Jan er niet meer is ben ik erg trots dat er nieuwe bestuursleden zijn die onze stichting helpen te blijven bestaan. We gaan door en Jan zou er trots op zijn.

Joke Stoffelen

De ‘wereld’ van mensen van een verstandelijke beperking ken ik vanuit mijn familie, mijn werk en studie, zie mijn LinkedIn profiel voor meer info. Wat mij persoonlijk aanspreekt bij stichting Ugu Kidz is de praktische en ondersteunende insteek. We doen niet aan ‘liefdadigheid’ en Westerse ‘hulp’. Het is gelukt om een nieuw gebouw te realiseren en om Zuid Afrikaanse bedrijven te interesseren voor dit project. Zo betaalt Solera Audatex Foundation (uit Zuid Afrika) de dagelijkse kosten. Stichting Ugu Kidz draagt bij aan de extra’s. Daarmee kunnen we de bestaande lokale organisaties versterken in hun werk. En daarmee kunnen we het leven van kinderen met een beperking iets mooier maken. Daar zet ik mij graag voor in.

Michelle Kuijpers

In december 2017 heb ik het centrum dat Jan en Louise hebben opgebouwd mogen zien in Gamalakhe. We hadden twee voetballen meegenomen voor de kinderen, ze waren dol gelukkig. Zelf werk ik ook met mensen met een verstandelijke beperking, en vind ik het belangrijk om me in te zetten voor hen. Het raakten me om te zien wat de verschillen zijn met daar en hier in Nederland dit maakt dat ik me inzet voor stichting Ugu Kidz. Zo kan ik een steentje bijdragen aan de kwaliteit van het leven van de kinderen.

Robert van der Plas

In 2010 vroegen Jan en Louise mij hun droom voor de Solera Challenge te steunen, toen was ik collega van Jan bij Market Scan. Ik begreep hun droom, iets creëren, iets scheppen wat er niet is. De tegenwinden waren fors, maar het doel is bereikt. We waren een goed half jaar overgenomen door Solera. Sinds die dagen volg ik het project, als kers op de taart mocht ik het in april 2015 openen. Als ondernemer binnen IT weet ik als geen ander wat creëren is, als zeiler weet ik dat je zonder doel het nooit zult bereiken. Doch dit is van een andere orde en van groot belang voor de 15 kinderen.

Anja Vogelzang

Ik ben Anja Vogelzang. Ik werk als ambulant medewerker bij Pluryn , instelling voor mensen met verstandelijk beperking. Als bestuurslid van Ugu Kidz wil ik me inzetten om vanuit Nederland financiële steun te krijgen zodat het leven voor de kinderen in Gamalakhe nog meer verbeterd kan worden.